Fakültelerini başarı ile bitiren meslektaşlarımız tüm dünyada geçerli bir diplomanın sahibi olurlar ve onları yurt içinde ve dışında çeşitli çalışma olanakları bekler. Mezunlarımız kamu veya özel hastanelerde, akademik kariyer ve araştırma yapmak amacıyla üniversitelerde, araştırmacı olarak özel ve kamuya ait araştırma enstitülerinde, medikal ve sağlık ürünleri üreten ve/veya pazarlayan özel şirketlerde veya kendi muayenehanelerinde çalışabilirler.
İş imkanları öğrencilerin mezun olduğu anabilim dalına göre değişiklik gösterebilir. Üniversitemizde 8 adet anabilim dalı bulunmaktadır.
- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
- Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi
- Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti)
- Endodonti
- Ortodonti
- Periodontoloji
- Protetik Diş Tedavisi (Prostodonti)
- Restoratif Diş Tedavisi
Anabilim dalına göre değişebileceği gibi genel olarak Diş Hekimliği bölümü mezunlarının iş imkanları aşağıdaki gibi sıralanabilir.
- Kamuda ya da serbest diş hekimi olarak çalışabilirler.
- Sağlık Bakanlığına bağlı tüm hastahane, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerinde çalışabilirler.
- Kişisel muayenehanelerini açıp serbest hekim olarak veya meslektaşları ile ortak poliklinikler kurarak çalışabilirler.
- Özel hastaneler, ağız-diş sağlığı merkezleri ve polikliniklerde kadrolu diş hekimi olarak çalışabilirler.
- Devlet ve vakıf üniversitelerinde akademik kariyer imkanı bulunuyor.
- Diş hekimliği ve temel tıp bilimleri alanında bilim doktorası yapabilir, diş hekimliğinde uzmanlık yapabilir.
Diş Hekimliğinde Uzmanlık yapmak isteyen mezunlar; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl bir kez düzenlenmekte olan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilerek, tercihlerine göre devlet ve vakıf üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde ya da Sağlık Bakanlığı adına Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimlerine başlarlar.
Bilim doktorası yapmak isteyen mezunlar; devlet veya vakıf üniversitelerinde diş hekimliği fakültelerinde klinik diş hekimliği doktora programları ve tıp fakültelerinin temel tıp bilimleri doktora programlarına başvurabilirler. Değerlendirme sonucunda başarılı olanlar Bilim Doktorası eğitimine başlarlar.
Diş Hekimlerine akademik kariyer veya bir branşta yetkinlik kazanma olanakları da açıktır. Hem doktora programları, hem de tüm anabilim dallarında meslektaşlarımıza yeni ufuklar açan uzmanlık eğitimi programları (DUS) bu olanakların başında gelir. Amacımız, bu olanaklara ulaşmak isteyen meslektaşlarımızı çağdaş bilgi ve yöntemlerle yetiştirmektir